Soort van productiewerkje

Sinds ik dus in de ziektewet zit komen zo nu en dan de muren wel eens op me af. ‘Je moet iets gaan doen wat jou energie geeft’, aldus de psycholoog.

Dus nu heb ik mijn duizend en één hobby’s maar weer eens van stal gehaald. Eerst maar eens wat dingen uit mijn hoofd zetten. To-do lijstje. Ai. Daar staan inmiddels 20 dingen op en dat is alleen nog maar naaimachinewerk….

Nu is mijn hoofd nog niet leger. De stoffenstapel ook niet.

Vorige week een paar heldere dagen gehad. Wel pijn, maar was onrustig. Maar even wat dingen klaarmaken. Patronen knippen, stof knippen. Klaarleggen. En weer gestopt. Toen lagen er 3 projectjes klaar.

Vandaag had ik er fut voor om de stofjes onder de machine te veranderen in iets draagbaars…. Broekje voor zoonlief, passend bij het vest wat ik al even klaar had. Dus zoonlief loopt in een outfit van sofilantjes.

Vest en broek (Cicero en Domi)

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast had ik ook al 2 jurkjes geknipt klaar liggen voor dochterlief. Dus eens kijken hoever ik kom. Top was af, de rok ook, het moest alleen nog aan elkaar. En toen moest ik weg. Nog niet af dus. Maar wilde er geen haastklus van maken, want haast gaat, per definitie, niet goed. Dus heb ik alles opgeruimd en de rok later vanavond nog aan het topje gezet.

Dochterlief haar zomerjurk is ook eerst af. Alleen nog de zoom, maar het is nog geen zomer. Dus ook dochter loopt in een sofilantjes. Voorlopig nog niet, want het is nog geen jurkjes weer….

Solis van Sofilantjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu ligt er nóg 1 geknipt jurkje klaar, maar dat is er 1 met een hele compacte uitleg, daar moet ik echt even voor zitten. Een andere keer. Als mijn hoofd en knie weer een beetje samenwerken…..

Tot snel!

 

Broek: Domi van Sofilantjes. Vest: Cicero ook van Sofilantjes. Stof: alpenfleece, ergens uit de stoffenstapel bij mij op zolder. En de jungledieren is ook alpenfleece, via stoffenmarktplaats op Facebook.

Jurkje: Solis van Sofilantjes. Stof: French Terry, hartjes Koraal en Mint. Via naaiplezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.