verzamel post

Mei 2017

De laatste post is alweer een hele poos terug dus hoog tijd voor nieuw materiaal. Dit is er eentje in de categorie: van alleswat…… Afgelopen periode helaas nog steeds veel pijn gehad. Daardoor wel wat tijd kunnen besteden aan mijn hobby.  Het gaat wel, maar vraag niet hoe….(been omhoog op de stoel naast mij en met mijn linker voet het pedaal bedienen). Qua houding niet ideaal maar goed.

Verzameling van gemaakte werken

 

 

 

 

 

 

 

Wel een aantal projectjes kunnen afronden. En volgens mij heb ik ze nog niet hier laten zien. Ondanks dat het qua pijn niet mee zat, zat het weer de afgelopen periode wel mee (regen en kou) dus kon ik wat dingen van mijn to-sew lijstje strepen.

 

Te beginnen met een lekkere jogging broek. Gemaakt in alpenfleece.

Domi-sweatpants van Sofilantjes, in een fijne alpenfleece

 Volgens het patroon (Domi van sofilantjes.com) zitten er boorden aan de onderkant. Maar rond eind april heeft onze dochter haar voet in het gips gehad. De Muppet had een bank uit haar handen laten vallen en dat vond haar voet niet leuk, dus gips. Maar met boorden aan de onderkant paste haar been er niet door. Dat heb ik dus aangepast en een gewone zoom erin gemaakt. Ook heb ik de voorkant van de broekspijp in 3stukken verdeeld en de middenstukken in een ander kleur gemaakt.  Zo past de broek bij het vest wat al een tijdje klaar was, maar in veel etappes gemaakt moest worden. Daarover komt nog een aparte post… beloofd!

 

Daarnaast had Sofilantjes een nieuw patroon uitgebracht. De Mantica, en ik kon het niet laten deze in de sale te kopen. Stof had ik al even in huis dus kon ik plakken (het patroon) knippen, en alles aan elkaar maken.

Mantica van Sofilantjes

Dat viel nog niet mee, want hè? hoe moeten nu die schouderbandjes? Soms helpt het om gewoon klakkeloos de beschrijving te volgen en proberen niet logisch na te denken. En toen zat ie zomaar in elkaar! Wel nog even de zak aangepast. Dochterlief is nogal een verzamelaar dus wilde de zak niet zo groot. Maar wat een leukerd die jurk! En past dochterlief perfect! Mooi klaar vóórdat het mooie weer er is.

 

 

Ook Compagnie M kwam met een nieuw patroon. De Nore dress. Zoals de titel al

basis Nore shirt van Compagnie-M

doet vermoeden is het een patroon voor een jurk. Maar, met een kleine aanpassing ook prima als t-shirt voor jongens. En laat onze zoon nu weer eens aan de beurt zijn. Dus, patroon gekocht, stofjes van zolder gehaald, en aan de slag. Dat viel nog niet mee. Hoe bedoelt ze dit nu? Hmm, niet nadenken. Eerst maar eens de basis maken. Dat ziet er leuk uit! Aangeknipt mouwtje en een mouwboord die er ‘verkeerd om’ aan zit…. Zoonlief was in elk geval erg blij met zijn ‘voetbalshirt’. 

 

De mantica bleek een schot in de roos voor restjes verwerking. Dus een duik genomen in mijn stoffenstapel en daar vond ik nog wat restjes flamingo stof.

Mantica van Sofilantjes, met een andere rug-optie.

Daarmee nog maar een mantica in elkaar gedraaid…. Dit keer met een andere rugoptie. Oefening baart kunst want deze ging al veel makkelijker. Toen had ik toch nog stof over. Dochterlief heeft het nogal snel koud (dochter van een koukleum, dan krijg je dat 😂), dus de aura bolero (ook van Sofilantjes) er nog bij gemaakt. Om het geheel wat bling te geven een mooie strassknoop erbij (helaas nog geen foto van).

 

 

 

Mireille Sip van Missesippie had mij (en nog een paar anderen) gevraagd of ik!  een patroon voor haar wilde testen. Daar zeg ik geen nee tegen! Gelukkig was er genoeg tijd voor de deadline dus kon rustig de andere dingen die hierboven staan afmaken. Toen moest ik dus toch wel gaan beginnen.

Heerlijk patroon, de Dexpants. Makkelijk, veel ruimte voor eigen variatie! Aanrader!  

Dexpants, jongens-test variant

Ik heb voor mijn kids elk 1 gemaakt. Voor zoonlief begonnen. Zwarte details aangebracht voor een stoere variant. Paste perfect! 

 

 

 

 

 

Voor dochterlief ook 1 gemaakt, van dezelfde grijze stof. Dit keer met roze garen en details. Want roze (mits toch ook een beetje stoer) is toch wel dè kleur die ze wil….

Dexpants, girls

De pasvorm opzich is prima. Alleen heeft ze nogal lange benen. Die hadden wat langer gemogen. Gelukkig heb ik nog genoeg stof over, dus er volgt zeker nog een broek van!

Mireille, nogmaals dank dat ik je patroon mocht testen!

 

 

 

Toen nog maar eens een stapel stofjes van zolder

Nore van Compagnie-M, met inzetstukken en raketten

gehaald. Dit keer weer voor zoonlief. En nogmaals de Nore gemaakt, deze dan wel met die leuke inzetstukken. Even een gepriegel, maar naar volle tevredenheid gelukt. Zoonlief blij met zijn raketten shirt! 

En het koppie van de kinderen als ze iets dragen wat door Mama gemaakt is…. Dat geeft zóveel energie!

 

 

 

Er stond nog een kledingstuk voor zoonlief op mijn to-sew lijst. Het is inmiddels af, maar, zoonlief wordt eind deze maand (lees: is inmiddels) 5 en dan mag hij het dragen, dan zal ik ook een nieuwe post maken. Beloofd!

Zelfgemaakte sieraden, die ik ook verkoop!

Naast naaien, heb ik nog 1000-en-één hobby’s. Ik maak ook oorbellen, kettingen en ringen! Hierbij een foto. Zou je ook zoiets willen? ik maak (en verkoop) sieraden ook op bestelling! 😉 Stuur me dan even een berichtje!

 

 

 

 

 

Tot snel!

 

NB: ik heb bronlinkjes geplaatst. Omdat ik enthousiast ben over deze patronen,  maar ik verdien hier GEEN geld mee. Maw: ik ben geen affiliate…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.