mei 2017, 5 jaar, feestje en nieuwe kleding!

En toen werd de kleine man 5. In Mei. Wat een mijlpaal. Wat gaat de tijd snel. Manneke was al héél trots met zijn 4 jaar, zittend in groep 1. De Rupsen. En wat wilde hij graag 5 worden.
De kleine man heeft een aantal idolen. Zo is hij al járen dol op brandweerman Sam. Laatste periode kwamen daarbij Blaze, paw patrol en PJ Masks. Laat deze mama regelmatig op Aliexpress rondneuzen en zomaar stof vinden van pj-masks…. kon het niet laten te bestellen, in de hoop dat het stiekem tricot was. Na een paar week wachten bleek het inderdaad gewoon simpel katoen te zijn. Tja, voor een mama die gewend is met tricot te naaien ineens katoen voor je snufferd krijgen. Wat moet ik dáár nou voor de kleine grote man van maken. Ik mag mezelf een avontuurlijke beginner noemen. (Hoewel sommigen het daar misschien niet mee eens zijn ?) Dus maar eens ome googel geraadpleegd. Waar kom je dan op uit? Juist, een overhemd.
Oeh, nog nóóit gedaan. Kan ik dat wel? Ik ga het gewoon proberen!
Het patroon gevonden van mamasasewing. Uitgeprint. Alleen het patroon natuurlijk, de beschrijving lekker op de laptop gelaten (scheelt printwerk en dus inkt en papier?).
Stof geknipt, beschrijving gevolgd. En in enkele weken (want door pijn in etappes werken, je snapt me denk ik wel) was dan het lang verwachte bloesje/overhemdje af.
Bij een pasbeurt wilde het mannetje de bloes eigenlijk al niet meer uit. Dat zegt voor mij al heel veel. ❤

sneak-peak van het Tibo overhemd

Toch moest hij nog eventjes geduld hebben want, pas op zijn verjaardagsfeest mocht hij de bloes aan. En wat was hij trots (mama óók) en blij dat hij zijn PJMasks shirt (met een 5 knoop ?) aan mocht. Nu was hij dan toch écht 5.
Heb hier weer heel wat dingen geleerd. Ook vooral hoe iets niet moet! Een volgend overhemd zal dan denk ik weer wat makkelijker gaan!
Geniet van de foto’s,
Tot snel!

De kraag, met aangeknipte staander. Wegwerken van de naad vergt nog wat oefening

Detail foto, zie je die knoop? 😉

Uitgestald

 

Het borstzakje met applicatie van Geckko!

nu eindelijk cadeautjes uitpakken

Kijk hem stralen!

Grote Jongen met zijn Grote Fiets

Trakteren op school

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.