Alderwood pattern

Hey!

Een tijdje geleden (in elk geval vorig jaar) heb ik via een Instagram post een patroon gewonnen! Hoe gaaf! Het is een patroon van een sweater. En het is eens iets anders dan anders. Normaal val ik voor mijn zoon heel snel terug op 1 patroon. Een super snelle raglan die bij hem perfect op maat valt.

Iedereen die mijn blogje een beetje leest, weet dat ik graag patronen mag testen van Bellasunshinedesigns. Gewoon, omdat deze patronen goed uitgewerkt zijn, makkelijk om de juiste maten te vinden en printen en makkelijk om te maken.

Maar vind het ook leuk om eens wat te variëren dus soms wijk ik uit naar andere patronen. De 1 valt mooier dan de ander.

Voor een stoffenwinkel mocht ik een voorbeeld maken voordat ze naar de beurs ging. Ze wilde graag dat ik een bepaald patroon deed, omdat ze ook verkooppunt is. Zo gezegd, zo gedaan. Dit is een leuke variant geworden maar kan ik nog niet showen want hij hangt nog in haar winkel.

Van die stof had ik nog behoorlijk wat over en bedacht dat ik daar nóg wel een trui voor zoonlief kon uit halen. Dus, aan de slag met de Alderwood. Dit patroon is van PhatQuarters. Alle voordelen van een pdf patroon kon ik hier ook uithalen. Alleen het plakken was iets anders dan ik gewend ben. Geen drama, ik kan lezen en dus was dit ook weer snel gefixed. Voor zoonlief kon ik een volledige maat 6 gebruiken. Dus, ik hoefde niet te blenden. Ook wel eens fijn.

Even aandacht erbij want er zijn een aantal patroondelen die niet uitgewerkt staan, maar die je zelf moet afmeten en knippen uit de stof. Gelukkig lukte me dat ook best snel waardoor ik binnen een paar uur het patroon én de stof had geplakt en geknipt.

Er kan genaaid worden. De kids hadden vakantie dus niet op tijd staan doet een heleboel, even niet hoeven plannen, om ze op te halen of naar school te brengen. Ik kon die tijd dus gebruiken om achter de naaimachine te zittenDit naaien ging door de uitgebreide instructies heel vlot. En al snel zag ik resultaat. Alleen de col was even ingewikkeld. Maar, precies doen wat er staat en er niet bij nadenken,doet al een heleboel.

Binnen no-time had ik hem in elkaar en kon ik zomen. Tussendoor moesten de kids natuurlijk wel op bed en daardoor was het al erg laat voordat ik daadwerkelijk kon zomen. Dit heb ik een dag later gedaan. Voordeel van vakantie is dat de kids thuis zijn. Hij kon hem direct even passen. “ik wil niet passen… !” ah, toe, ik wil even kijken hoe het staat.  “oh, nou toe maar dan. ” Eenmaal aan, wilde hij hem niet meer uit, zo leuk vond hij hem.

En dat is gelijk het grootste compliment wat ik kan krijgen …

 

 

3 Responses so far.

  1. Nathalie V schreef:

    Oh dat colorblockje onderaan is wel een leuk detail 🙂

  2. Marianne schreef:

    Haha leuk compliment als zoonlief de trui niet weer wil afstaan:-)
    Weer prachtig gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.