Kerst actie basisschool

Hey allemaal,

Vorig jaar december (2018) hadden onze kinderen een kerstdiner op school. Voor de ouders was er ook eea geregeld, zodat je niet naar huis hoefde en op het schoolplein kon blijven wachten. Ze hadden een grote tent neergezet met muziek en eet kraampjes. Ook was er een ‘verloting’ voor de ouders, waar je kleine prijsjes kon winnen. Er werd aan de ouders gevraagd om ook prijsjes in te brengen in de week vóór het kerstdiner.

Ik wilde ook vanuit @MinnisMode graag iets bijdragen, ik wist alleen nog niet precies wat. Toen kwam manlief met een idee☺️. Maak een knuffel van een tekening. Zoals je ook met de tekening van onze dochter gedaan hebt.

He, ja, dat is een leuk plan. Dus, ik een ‘tegoed’ bon gemaakt en die ingeleverd op school.

En tijdens het feest zag ik dat dit prijsje inderdaad gewonnen werd. Dat is leuk! Ben benieuwd wanneer ik iets hoor. Het was toch eerst kerst vakantie.

Begin januari kreeg ik een foto van een tekening toegestuurd. Een foto is leuk om een eerste idee te krijgen, maar ik kan toch echt meer met de echte tekening, omdat ik dan ook écht op ware grootte kan werken.

Oei. Dit was wel een uitdaging. Daar moet ik even heel hard over na denken. Zoveel detail had ik nl niet verwacht. Mijn eerste gedachte was een knuffel te maken van een kindertekeningen en die 1 op 1 te kopiëren en een 2d versie ervan te maken.

Dat was me eigenlijk toch ook een beetje te simpel en ik ben eens gaan zoeken naar patronen voor hondjes op pinterest

Ha, na lang zoeken een gevonden die er zeker wat op leek. En aanpassen kan ik gelukkig zelf ook wel?

Dus, patroon uitgeknipt (via een Russische site die het weer elders vandaan had gehaald, maar dat was niet leesbaar meer… ?)

Patroon en stof geknipt, genaaid, maar al wat eruit kwam kon in de verste verte niet op een hond lijken…. Meer een zeehond… ?

Poging 1 mislukt. Nu ben ik niet voor 1 gat te vangen dus ik paste wat aan en maakt er nog 1.

Ja! Deze versie leek al véél beter en had zelfs de vorm van een hond. Dat durfde ik wel aan om in de definitieve stof te doen.

Toch nog iets aangepast aan het patroon en hup, op de echte stof…. Hoe meer er in elkaar kwam hoe meer het ging lijken ?.

En na nog een beetje hier en daar wat aan te passen door een extra steekje hier en daar kwam uiteindelijk dit eruit ?

Van een vriendin kreeg ik al te horen of onze dochter een nieuwe knuffel had gekocht/gekregen… Dat vind ik toch het mooiste compliment…❤️

Enjoy de foto’s.

Wat vind jij ervan? Lijkt toch best wel op de tekening toch?

Hondje en tekening

Bliksem: de naam van het hondje

Mijn aandachtspuntjes: Iets beter specificeren en…. Niet uitstellen en 20 andere dingen eerst afmaken. Nu wist ik niet goed hoe te beginnen en daardoor heeft het bíjna 2 maand geduurd… Maar, lesje geleerd ?

Liefs Linda

 

2 Responses so far.

  1. Marianne schreef:

    Wat leuk geworden Lin! Prachtig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.