Aftellen naar Ketamine

Hier maar weer eens een berichtje van mij. In maart heb ik weer een ketamine infuus gehad na die van november uitgewerkt was. Eer ik bij de arts op gesprek kon en vervolgens een datum afgesproken kon worden waren we weer 2 maand verder. Maar, ik mocht toen op hele korte termijn, binnen 1,5 week. Het kan dus wel…

Nu mocht ik dan 8 uur aan het infuus. He, toch 2 uur meer dan in Almere…
En weer ben ik behoorlijk katerig geweest. Ook duf en zwabberig op de benen. In Almere werd mijn infuus met het uur opgehoogd tot ik het niet meer trok. Nu in Meppel, is het in 1,5u tijd opgehoogd naar het niveau waar we in Almere zijn blijven steken. Of het nu het verschil in ophoging is geweest, of misschien al gewenning, ik had het gevoel sneller weer helder te zijn na het infuus. Maar het resultaat mag er ook zijn. Weer de helft van de pijn weg!
Weer stappen kunnen zetten. Ik kon de pedalen op de hometrainer weer rond krijgen en ook makkelijker met 1 kruk. Ik hou de 2e kruk nog wel steeds bij mij, zeker als ik bijvoorbeeld naar de winkel ga, of naar de stad. Heet is mijn ‘veiligheid’. Zeker ook omdat ik nogal grote krukken heb, mensen lopen wat sneller ruimer om je heen. Hoewel: er lopen genoeg botteriken op de wereld die denken dat ze alleen op de stoep lopen…..

Maar helaas, na 4 week kwam de pijn toch sneller terug dan wat ik had gehoopt. Ook mijn omgeving zag het. Daar ben ik dan toch ook wel blij mee, want ik hoef het niet te zeggen, ze zien het aan me.

Na weer contact gehad te hebben met de arts, mag ik nog een keer zo’n infuus. Nu wel een poosje langer. Om te zien hoe ik daar op reageer. Werkt dat beter/langer dan kan het nogmaals gegeven worden en dan nog weer langer.

Ik ga 24u uur aan de ketamine. Niet omdat ik het nu zo leuk vind, maar omdat het enigszins werkt tegen mijn pijn. Ik opteer voor een standje hoger/meer, om te kijken of het inderdaad ook meer pijn wegneemt. Als de tijd evenredig vermenigvuldigt, misschien doet de hoeveelheid dat dan ook… Ik zou het zo fijn vinden nog minder pijn te hebben en als het even kan, ook nog langer….


Een infuus in dit ziekenhuis mag met oog op de bijwerkingen niet vaker gegeven worden dan 1x per 3 maanden…. Dus, vandaar ook mijn hoop dat het iets langer doet dan 4 week. Dan kan ik misschien net de zomervakantie overbruggen…. en na de zomervakantie nog langer? We gaan het zien. Eerst dit infuus afwachten.. Vandaag nog precies een week…. Aftellen dus…

Ik ga proberen jullie op de hoogte te houden, ik weet niet zeker of het me lukt, we zien het wel….

tot snel, liefs
Linda
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.