Prietpraat

(01-09-12)

Mijn allereerste blog. Welkom!

Mijn naam is Linda en ik wil jullie een kijkje geven in de dagelijkse beslommeringen van een alledaags gezin.

Nou ja, zo alledaags als een gezin maar zijn kan.

Vader M (voor het gemak zo genoemd), dochter M (per toeval ook M dus) en zoon L.

En oh ja, slecht begin, het is niet mijn allereerste blog. Toen we zwanger werden van onze dochter zijn we ook een blog begonnen. Maar zoals iedereen weet, na de geboorte van een eerste kind, gaat daar al je energie naar uit. Dus verwaterde dat. Toen we vorig jaar weer zwanger werden van onze zoon, had ik de intentie datzelfe blog weer op te pakken. Helaas, het bleef bij een intentie.

Met 2 kinderen, een man, en een parttime job, ben ik niet meer zo bedreven in het gebruik van pen en papier. Beter kan ik overweg met een laptop en een mobiele telefoon.

Prietpraat. Dat is wat je krijgt als je 5 maand thuis zit met een peuter van 2,5 die je aardig de oren van je hoofd kan kletsen. Oma vind dat ze op haar moeder lijkt (kennelijk was ik ook zo, kan het me nu niet meer voorstellen ;)).

Je gaat dan gek praten vind ik. Vaak met een hoger stemmetje enzo. Met een 2e erbij wordt het dan nog erger, want die is nog kleiner en gaat van hoge stemmetjes lachen en giebelen. Manlief kijkt dan zo nu en dan eens met een gefronst gezicht mijn kant op. Af en toe kijk ik ook gefronst richting manlief, dat heeft dezelfde oorzaak…

Nu ik dus toch wel weer aan het werk ben kan ik ook af en toe weer eens over normale zaken praten. Iets minder prietpraat dus. Ook wel fijn.

Prietpraat. Met mijn dochter naar de dierentuin, ze vind het super. Als ik vraag naar welke dieren we gaan kijken zegt ze: olifante in het bos… Ok je begrijpt dat we naar de olifanten gaan. Als we dan bij de leeuwen aankomen zegt ze: kijk mama een leew en maakt daar een grom geluidje bij…waarhgg!

Een alledaags gezin zijn we deze dagen ook niet meer, want wat is alledaags.

Werkende ouders met kids bij de gastouder? Altijd gezegd dat ik anderen niet ga opzadelen met mijn kids want ik kies er toch voor om ze te krijgen? nou ja, het moet natuurlijk wel in het plaatje passen. Eigen huis, plekje onder de zon en altijd iemand in de buurt die van mij houden kon… Nee ben geen froger fan, wees niet bang. Maar om dat plekje onder de zon te hebben, moet er wel brood op de plank komen.

Dus moeders ook aan het werk. manlief 4 dagen en ik in totaal 2,5 dag aan het werk. wel verspreid over 4 dagen. niet altijd erg praktisch maar goed. Het is leuk werk en weer eens wat anders dan flesjes, luiers, en juist….prietpraat.

Ander voorbeeldje van prietpraat. Als ze een slak in de tuin ziet zegt ze: kijk mama een sjaakkie. Oorspronkelijk een serie op babytv.

Of een web van een klein spinnetje, waar je per ongeluk doorheenloopt in de tuin: ooh een pinnebeb… Een lieverheersbeestje heet een lievebeese en een rups heet een worm en soms een slang.

Thuis hebben we 2 katten D en B. Volgens dochterlief heten ze kattepoes. Allebei. Buiten in de speeltuin is de glijbaan een wooeeeiii,en ze zegt: daar zijn we weer! als ze weer beneden staat.

Bij het avondeten als we worst eten: oeh lekker boest. En wortels? dat zijn boestoes.

Meer voorbeelden van prietpraat? Een ander keertje, als ze weer eens iets nieuws bedenkt!

Er komt dus wel meer. Meer ideeen over opvoeden, een leuke echtgenote, en ook een leuke moeder zijn. 1 die houd van creabea dingen maken, bakken en gezellig zijn.

tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.